7.3.08

Krađa u Bosanskoj Dolini Ćudesa

Sinoć je u Arheološkom Parku "Bosanska Dolina Ćudesa" izvršena krađa misterijozni kameni kugli. Ovo senzacjonalno otkriće je trebalo biti glavna turistićka atrakcija na svećanom otvaranju ovogodišnje kopaćke sezone koja će tradicijonalno trajati sve dok prvi mrazovi ne poćnu. Ovom krađom i sama ideja da se turisti, strućnjaci iz mahale te svjecki strućnjaci i entuzijasti iznenade nažalost pada u vodu.

Lopovi su kugle nekako otkotrljali sa njihovog prvobitnog lokaliteta iz njive ispod Izmine bašće i tragovi idu sve do đade, otale se naime kuglama gubi svaki trag. Taj cijeli slućaj je već prijavljen policajcu Đemi. On je svratio na kafu, napravio uviđaj i ošo da uplati u kladijonu prije neg što smjenu preda. Zatim sam javio esemesom osnivaću Fondacije Arheološki Park "Bosanska Dolina Ćudesa", šefu strućnog tima i ćlanu upravnog odbora Izmi Gugliću da su nam maznuli kugle iz parka. On je tad bio u onom federalnom da izbije kakog janjca za donaciju. Kasnije mi je Izmo odgovorio: "Nije moguće! ...da neko oćera kugle a znamo da su teške i do nekolko tona i svjecka je zagonetka kako su ih prailiri tamo doćerali? Zovnite Đemu i dante mu cenera nek hitno ufati nekog oponenta a ja ode do Zavidovića!"
Moje strućno mišljenje je ipak da je sasvim oćigledno da su nam oponenti oćerali kugle sa lokaliteta samo da bi naškodli imiđu fondacije i najvećem svjeckom prođektu... a možda su i oni kabinetaši!



Mjesto đe su stajale dvije misterijozne kamene kugle

Nema komentara: